Ardms27

Office, Madrid 2018
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento

When Paco -SVB comunicación- came to see us, he wanted to make a change in his life. He had just bought a new working space for his design studio and he wanted a new and fresh look. He was used to white walls and really austere decoration so he asked us to give some color and light to a very narrow and deep space.

Due to the tube-like plan of the site it was necessary to use permeable and moveable barriers so the light could penetrate until the end of the space.

The main decision was to design a very transparent entrance with a hallway to separate it from the street and a glass brick wall at the end of the office that would hide the bathroom and storage room but would allow luminosity to enter until the back of the space.


The display of the brick Wall is divided in 4 pieces so the structure that supports them, painted in green, becomes a cross. The cross is our wink towards Luis Barragan’s architecture and the glass bricks towards La Maison du Verre.

The rest of the metal structures that separate the entrance from the working spaces and all details are white so it would give more light. That is also why the white lacked lamps create a constellation all along the space.

But he wanted color!! So the kitchen remains the epicenter of the space and was thought from the beginning in a blue total look that would stand out but also emanate tranquility. The color of the floor and walls from the main space and the bathroom where thought in warm-earthly colors to create a comfortable atmosphere.

-

Photographer: © Asier Rua