Vlrd11

Apartment, Madrid 2018
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento
Experimento

The commission we received was to make a singular student housing apartment and everything needed to be held in 110m2, divided in 5 bedrooms, 3 bathrooms and a comunal kitchen and living-room.


Our first approach was to avoid the typical student housing in which everything looks the same and feels cold without personality. We wanted every inhabitant of this house to feel special by using a completely different aesthetic in each room. The materials, colours, furniture… everything is different in each room. They only have one thing in common in order to create an optical illusion of even higher ceilings: the color of the walls always goes until the top part of the doors - 210cm - and the rest of the wall and ceiling is painted in another color creating a never ending effect. The floors, walls and materials are thought individually creating different atmospheres depending on color and texture always taking into consideration that it also needed to be practical. 

At the end, each room was treated as an individual project and the biggest challenge was to have 6 very different spaces coexisting in harmony in a singular apartment.


Blue & green room / Hydraulic checkerboard floors and wooden boiseries give this room a contemporary aristocratic taste.

Earth room / The terrazzo from the floor grows along the wall creating a headboard. It has a warm color in contrast to the coldness of the material which due to the thickness of the tiles holds one shelf and a side table.

Black Room / The canopied bed works as an all in one,  shelf,  light and bedside table. 

Wooden Room / In this room everything is Wood-like. It was the coldest room in the apartment facing a courtyard so it needed to be treated to be the most welcoming posible.

Blue & Beige Room / This is the smallest room , thats why it had to have an extra something. The ensuite bathroom in the same colors as the space which is reflected with a whole Wall sized mirror.  Good things come in small packages.

The twin bathrooms in two chromatic ranges: One in red and bordeaux and the other inspired by the Majorelle garden of Yves Saint Laurent.

The kitchen/livingroom is located in the centre of the flat and the rooms spread like branches from it. It becomes the point of encounter.